Palazzo nadrág Burda szabásminta alapján

Üdv újra, visszatértem! Több, mint egy éve nem posztoltam ide, de az igazság az, hogy annyi változás volt az elmúlt időszakban, hogy a varrásra és a blogra már nem maradt energiám. Többen tudjátok, hogy az év elején megszületett a kisfiunk Marci, előtte pedig új és nagyobb lakásba költöztünk, ahol kis varrószoba is kialakításra került- bár szegény sokáig lerakatként funkcionált. Néhány hete újra érezni kezdtem magamban az erőt, és egy kedves ismerős tanácsát megfogadva újra berobbantottam a varrógépem motorját és húú de jól esett.

palazzo_nadrag-min_1.JPG

A végeredményt pedig az Instagram oldalamra posztoltam is, de gondoltam elmesélem a benyomásom a Burda szabásmintáról.

Már nagyon rég kinéztem magamnak ezt a palazzo nadrágot, de csak most sikerült megvarrnom.

Habár a magazinban, és weboldalon egy lágyabb esésű anyagot javasoltak, mint például kreppselyem, én mégis a kartont választottam.

Egyrészt a karton anyag volt az, amit a "kis" saját készletemből erre fel tudtam használni, másrészt pedig a nyári meleg miatt ezt gondoltam a legjobb viselésnek. Szerencsémre így is lett: rendkívül szellős, kényelmes anyag. Mondjuk vasalás szempontjából nem túl hálás, de ez már egy másik téma. 

Nos, akinek még új téma a varrás, és a Burdából akar megtanulni varrni, hát nincs egyszerű dolga, ugyanis egy abszolút kezdőnek nem feltétlenül egyértelműek az utasítások. Elég kacifántos a megfogalmazás, néha kihagynak lépéseket. Ezt nem feltétlenül értem, hogy miért van: helyszűke, vagy azt feltételezik, hogy mindenki aki varrni akar az ő szabásmintájuk alapján már zsigerből vágja a szakzsargont? Pedig tapasztalatom szerint ez ritka dolog. Én például a svéd zseb varrásánál többször át kellett olvasnom az erre vonatkozó részt, pedig nem először csináltam ilyet. De ezt félretéve nem egy bonyolult szabásminta, bár valóban igényel némi tapasztalatot. De ha még nem varrtál soha, és érzed magadban az erőt, egy olcsóbb anyaggal simán bele lehet vágni (haha blőd szóvicc :P) Azért emeltem ki az anyag olcsóságát ebben az esetben, mert ha esetleg nem sikerülne, talán nem fájna annyira a zsebednek. 

burda_palazzo_nadrag-min.jpg

Ami még esetleg nehézséget okozhat egy kezdőnek, az a rejtett cipzár beillesztése. Ennek a leírása is megtalálható a Burdában. Sajnos ez sem a legérthetőbb nyelvezetben íródott, de szerencsére korábban írtam egy blogbejegyzést róla itt.

Annyit változtatnék a szabásmintán, és ez igazából kizárólag az anyagválasztás miatt van (na jó, lehet, hogy az anyatestem miatt is kicsit), hogy az egyenes szárakat enyhén trapézosra szabnám, így ettől még lengébb lenne, főleg, hogy az elején két-két berakás is van.

20180517_134459_hdr-min.jpg

Ha kedvetek támadt megvarrni, akkor ennek a 2017-es Burdának a magyar kiadását, itt lehet megrendelni. 

Összességében meg vagyok elégedve vele, szerencsére a fazonja és mintájából adódóan nagyon sok helyre fel lehet venni, legyen az randi, séta a gyerkőccel, vagy kávézás a barátnőkkel, de akár utazáshoz is tökéletes, mivel baromi kényelmes viselet. Ha pedig megunnám, akkor szimplán levágom a szárait és rövidnadrágot csinálok belőle. Magassarkúval szuperül mutatna szerintem. A varrásnak pont ez az egyik legjobb része, hogy simán átalakítható bármilyen ruhadarab, ha megunnánk, vagy elhasználódna idő előtt.

burda_nadrag-min.JPG

palazzo_nadrag-min.JPG

burda_palazzo_nadrag-min.JPG

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonbutik.blog.hu/api/trackback/id/tr3013998960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása