Extrán mély dekoltázsos nyári ruhát varrtam

Már jó 2 éve kinéztem magamnak ezt a szabásmintát- tavaly ősszel, vagy télen pedig végre meg is rendeltem. Egy drabig a varrószobám dísze volt, de 3 hete munkába állítottam. Ti pedig még júniusban instagramon meg is szavaztátpk, hogy melyik anyagból készítsem el.p6291642.jpg

screenshot_20200701-141545.png

A Vogue Patterns 9253-as snittjéről van szó, mely az ugy nevezetz big4 egyik tagja. Más szóval olyasmi, mint a Burda snittek- a leírás azt feltételezi, hogy minimum női szabó vagy és a kisujjadban van a szakma csínja-bínja. De kifejezetten ez a 9253-as snitt egy viszonylag egyszerű darab; ami kicsit megizzasztott azok a szűkítők voltak, ugyanis a leírásból nem derült ki számomra, hogy végig kell-e varrni őket, vagy csak oldalra vasalni es a derékrész mentén levarrni. Én levarrtam őket végig hosszában, de láttam olyat is, ahol ez nem így volt megoldva. Lényeg a lényeg: utólag látva nagyon jól tettem, hogy levarrtam, sőt kicsit tovább is vittem a varratot, mert így nem bukkanak elő a cicik, ha meglibbenti egy laza szellőcske, vagy ha lehajolok gyerekekhez.

Mert ez alá nehezen vesz melltartót az ember, olyan mély a dekoltázsa. És én pont ebbe a részletbe szerelemesedtem bele. Ez egy igazi Klasszik ruha, kis csavarral- ez lehetne akár a csatakiáltásom is, de maradok annál, hogy a varrás szexi.


Amikor kibontottam és lemértem magam, kiderült: a rossz méretet rendeltem, ugyanis 2 méret-kategóriára van osztva a snittés én a kisebbiket rendeltem valamiért. Így fogtam magam és a saját méretemre alakítottam, de mikor felpróbáltam a majdnem kész ruhát szembesültem azzal, hogy kár volt a fáradtság. Jó oldala, hogy extrán bő lett a szoknya része.
Nyilván ebből az átméretezésből adódott 2 hibája is az elkészült ruhának, de igazából nem zavar, mert egyrészt a mintájának köszönhetően nem vevődik észre, másrészt pedig annyira tetszik így ahogy van, hogy pont nem izgatnak a hibák. A hátoldali szűkítők nincsenek a megfelelő helyen és nem folytatódnak a szoknyarész szűkjtőiben és a megkötők sincsenek egy szintben (a derékvonal viszont tökéletesen szintben van) de sajnos nem tudom egyedül a saját hatamra igazitani az adott ruhadarabot- persze a megkötőkre ez nem igaz, csak kicsit lusta voltam kibontani és újravarrni a cipzárat.
De ebben az esetben is az anyag mintájára alapozok, ami nagyon megengedő szerencsére.
Imádom továbbá az extrán mély dekoltázsát, amit én kicsit még be is szűkítettem utólag! Szinte a lengőbordák magasságában végződik ez a mély V.
Alapból a maxi verziót készítettem volna el, de sajnos nem volt elég anyagom, így a lábszárközépig érőt varrtam meg.
Tuti még idény nyáron varrok egyet lenvászonból is, és az már maxi lesz!

Nektek hogy tetszik? 

p6291588.jpg

p6291624.jpg

p6291499.jpg

p6291403.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonbutik.blog.hu/api/trackback/id/tr1715913670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása