Rólam

Orsolya vagyok - budapesti blogger és hobbivarró, erdélyi felesége egy szegedi férjnek, és egy csodálatos két és fél éves Márton és nagyon élelmes egy éves Vivien anyukája. És szeretek varrni. Sőt, ha jobban belegondolok, nem is magát a varrást szeretem, hanem az alkotás folyamatát a modell kitalálásától, szabásminta megszerkesztésén át, az anyag beszerzésén túl egészen a kapott végeredményig, minden lépést imádok. Még akkor is, ha nem mindig úgy sülnek el a dolgok ahogy szeretném, és néha nagyon nem passzol az elképzelés a valósággal- de hát az élet így szép. Az pedig már csak hab a tortán, hogy mindezt meg is oszthatom veletek, abban bízva, hogy meghozom a kedveteket az alkotáshoz! 

ob2.JPG

Miért pont a varrás lett a hobbim?

Kiderült, hogy nagyon is szeretek alkotni és így szeretném megtalálni a saját stílusom, ami nem olvad bele a fast fashion márkák által kínált felhozatalba. Nem egyszerű feladat ez. Talán pont ez oka annak, hogy kihívás elé állítottam saját magam: az a célom, hogy megvarrom a saját kapszulagardróbom és minden lépését be szeretném mutatni a blogon. Néhányat már meg is valósítottam, ezeket megtekintheted az alábbi linkeken:

http://otthonbutik.blog.hu/2016/07/19/varrj_bluzt_30_perc_alatt
http://otthonbutik.blog.hu/2016/06/01/lenvaszon_nadrag_45_perc_alatt
http://otthonbutik.blog.hu/2016/04/25/almaim_kabatja-_burda_szabasminta_alapjan

 

Miért blogolok a varrásról?

A válasz nagyon egyszerű: rengeteg lehetőség rejlik a varrásban és el szeretném oszlatni a hazánkban (és nem csak) élő szabás-varrás körüli tévhiteket. Sokan azt gondolják, hogy ez egy ódivatú dolog, nem kell vele foglalkozni. Pedig manapság reneszánszát éli a DIY varrás és gyakorlatilag percek alatt minimális előképzettséggel és felszereltséggel fantasztikus dolgokat lehet alkotni. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonbutik.blog.hu/api/trackback/id/tr7614006536
süti beállítások módosítása