10+1 ingyen letölthető pdf szabásminta

Az a tapasztalatom, hogy sok kezdő hobbivarrónak inába száll a bátorsága egy-egy Burda szabásminta- azaz annak kimásolása, majd a segédlet értelmezése láttán. Így tehát meg sem lepődök, ha nem is folytatják a tanfolyam elvégzése után otthon a varrást. És valahol érthető: az ember többek közt, a sikerélményért vág bele új dolgok megtanulásába, vagy új hobbiba.free_pattern3.jpg

Jobb, ha tudod, hogy a Burda, Pattydoo és Ottobre-n túl is létezik varrás!

Azon pedig, hogy ezt a másik világot is felfedezd én, mint egy varrós-misszionárius, segíteni szeretnék Neked! Első körben azzal, hogy átadok egy listát, ahol ingyenesen letölthető szabásmintákat találsz indie, azaz független szabásmintakészítő kis vállalkozások honlapjain. Ezt azért is emelem ki, hogy indie, mert ez arra is utal, hogy a varrás leírás abszolút érthető, logikus és kellőképpen részletes. Azt mondtam, hogy illusztráltak is lépésről lépésre? Ez pedig óriási segítség még a haladóknak is, nem hogy egy kezdőnek. Ugyanakkor ezek a szabásminták nem bonyolultak, egyszerűbb fazonok, ezért kb elronthatatlanok. Na tessék: sikerélmény :) És pont mivel egyszerű vonalvezetésűek, abszolút jól variálható és beilleszthető szinte mindenki ruhatárába. Hurrá slowfashion!

Tipp: érdemes őket gyorsan letölteni és elraktározni, mivel sosem lehet tudni mikor válnak fizetőssé.

Majd elfelejtettem: másod sorban úgy fogok segíteni, hogy hamarosan saját készítésű szabásmintákat fogok nektek készíteni, méghozzá magyar leírással! 

És akkor most már elég a dumából, íme az ingyenesen letölthető szabásminták listája:

1. Peppermint Magazine

pepp_mag.jpg

2. Tessuti Fabrics

tessuti.JPG

3. Seamwork 

york.jpg

4. French Navy (katt a képekre a szabásminták megnyitásához)

kepkivagas1.JPGkepkivagas.JPG5. Sasha Secondopiano

bg_img_7968.jpg

6. Elbe Textiles

free_pattern1.jpg

7. Untitled Thoughts

kepkivagas3.JPG

8. By Hand London

_5.JPG

9. The Avid Seamstress

kepkivagas_58.JPG

10. Sarkirsten

kepkivagas_98.JPG

+1. Fantasztikus ingyenes fehérnemű szabásminták: Madalynne Intimates

free_pattern2.jpg

És most jön az apróbetűs rész: az egyetlen hátrány az lehet, hogy mindezek angolul vannak, tehát nem árt a nyelv ismerete.

Viszont, ha nagyon megtetszik egyik-másik szabásminta, és nagyon nem megy az angol, akkor dobj bátran egy emailt az otthonbutik [kukac] gmail [pont] com címre, szívesen segítek a fordításban!

 

És ne feledd: #avarrásszexi

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonbutik.blog.hu/api/trackback/id/tr2715124374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása