10+1 ok, amiért Neked is varrnod kell!

Ma írogattam az idei éves terveimet- persze ezzel is pont úgy elkéstem, mint a Szilveszteri bejegyzéssel, s közben azon gondolkodtam, hogy miért is szeretek varrni, miért is kezdtem bele? Összeszedtem néhány gondolatot, és hát az a nagyszerű ötletem támadt, hogy ezt gyorsan Veled is meg kell osztanom! Még január van, a fogadalmak listáját szerintem simán ér még kibővíteni :) 

12-diy-sewing-tables

Szóval jöjjön akkor 10+1 ok, amiért Neked is azonnal tűt és cérnát (varrógépet) kell ragadnod: 

  1. Ha leszakad egy gombod a kedvenc blézeredről, vagy túl hosszúnak bizonyul a farmerod szára, már nem kell ruhajavítóba, nagymamádhoz, vagy a szomszéd Babi nénihez rohannod segítségért, hanem azonnal meg tudod varrni magadnak.
  2. Ha a kezedbe akad egy Burda már nem üres tekintettel lapozod át, lelki szemeiddel azt látva, ahogy kontyos nők gyengén megvilágított sarkokban kartonruhákat fabrikálnak, hanem azonnal beindul a gépezet és azon fantáziálsz, hogy az ott látott szabásmintákat hogyan és milyen anyagból tudnád megvarrni, mikor tudsz legközelebb bemenni a sarki méterárushoz anyagért?
  3. Nem kell vagyonokat költeni a legújabb hobbidra, mivel valószínű, hogy nagyikádnak van már egy régi de megbízható orosz/német gépe és az is ugyanazt tudja, mint a mai modern háztartási varrógépek.
  4. Ha meglátsz a boltokban egy ruhát, de a büdzsédbe már nem fér bele, vagy pont a Te méretedben nincs, esetleg a mintája nem tetszik de a fazon igen, otthon könnyen elkészítheted magadnak a kedvenc darabodat.
  5. Nincs is jobb terápia egy stresszes nap után, mint beülni a varrógéped mögé, nyomni a pedált, hallgatni a kis zakatoló hangját, ami azonnal kirántja a füleidben még ott csengő nap maradványait.
  6. Remek sajátkészítésű ajándékokat tudsz készíteni bárkinek bármikor, pl ilyet.
  7. Nem utolsó sorban a lakást is fel tudod tuningolni néhány klassz díszpárnával, székhuzattal, de akár függönnyel is. A legjobb pedig az, hogy ezeket évszakonként váltogathatod.
  8. Ez egy olyan kreativitást kamatoztató hobbi, amit bármikor elkezdhetsz: legyél tini, dolgozó nő, kismama, netán dolgozó kismama. Nem kell hozzá különös képzés, csak néhány kellék és gyakorlás. Szerencsére a fejlődés rendkívül látványos és a sikerélmény szinte azonnali.
  9. Nincs annál jobb érzés, mint amikor valaki megdicséri az alkotásod és szemeiben a csodálattal keveredik a meglepettség, mert meg nem mondaná, hogy ez egy DIY és nem pedig boltban vásárolt darab.
  10. Te vagy a divattervező, és saját magadra szabhatod és modellezheted a ruháidat-kell ennél nagyobb szabadság?

+1. Remek spórolási lehetőség is, mivel megunt ruháidat (de a pasidét, anyukádét, gyakorlatilag bárkiét) könnyet átalakíthatod, így  ez egy remek lehetőség a ruhatárad folyamatos frissen tartásához. 

71f32777f4b94ea0a087266fc7c39d9b

 

Remélem a 10+1 tippel lódítottam rajtad egy lépésnyit a varrás felé, és ezt a sort már úgy olvasod, hogy közben tárcsázod is nagyikádat, hogy kölcsönkérd tőle régi gépét és varrj magadnak egy szoknyát vagy egy szoknyapulcsit! :)

 

Várom kérdéseidet, észrevételeidet és addig is nagyon jó varrást!

 

Orsi

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonbutik.blog.hu/api/trackback/id/tr6612075641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása