Tabutéma: női harisnyák

Lányok! Én most olyanról fogok beszélni, amiről úrinők sosem szólnak, még a cselédlányok is anno csak halkan ejtettek erről szót. Mi is ez? A kilyukadt illetve lábujjnál kikopott női harisnya. Legyünk őszinték: mindenkivel kisebb-nagyobb gyakorisággal megesik. Hát még, ha a szem fel is fut..ajjaj..irulva-pirulva futunk a legközelebbi bolthoz, hogy vegyünk egy friss új darabot.

Tegnap egy új dimenzió nyílt meg számomra, mikor is rájöttem, hogyan tudom megjavítani kidobás helyett a kissé megkopott harisnyámat. Ugyan kézzel össze lehet így-úgy varrni, kicsit kényelmetlen, kicsit szúr de még néhány viselés erejéig megfelel. Szépségért úgyis meg kell szenvedni, ugye? (Nagymamáktól  gyakran hallott kijelentés, bátorítás vagy mi)

blogra

Na de ennek mától örökre vége! Nem fecsérelem tovább a szót,  megmutatom hogyan kell, hogy Te se kínlódj ezután. 

Amit tenned kell egyszerűen az, hogy ollót ragadsz és levágod a harisnya elhasznált végét. Igen, LE-VÁ-GOD és utána cikkcakk öltéssel összevarrod :). Ennyire banálisan egyszerű. A legjobb dolog pedig az, hogy ha épp nincs varrógéped, és nagyon szorít az idő, akkor kézzel is megvarrhatod!


(a képek számozása balról jobbra történik)[/caption]

1. kép - levágott végek;

2. kép -  érdemes ívesen vágni amennyire lehet, majd gombostűzni;

3. kép - cikkcakk öltéssel levarrni- én duplán tettem, hogy bombabiztos legyen;

4. kép - a végeredmény- kissé salátaszerű lesz, de viseléskor nem érződik és nem is látszik.

És hogy ez hogy nem jutott eddig eszembe? Hát én sem tudom, de úgy gondoltam, hogy muszáj megosszam mindenkivel a hírt.

blogra_4 blogra_2

Osszátok az igét, hogy soha ne kelljen az enyészetnek adni ezután az amúgy tökéletesen használható harisnyákat!

Orsi

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonbutik.blog.hu/api/trackback/id/tr3112075679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása