Rólam

Orsolya vagyok - budapesti blogger, erdélyi felesége egy szegedi férjnek, egy parányi hófehér máltai selyemkutya gazdija és egy csodálatos 4 hónapos kis srác anyukája. És szeretek varrni. Sőt, ha jobban belegondolok, nem is magát a varrást szeretem, hanem az alkotás folyamatát a modell kitalálásától, szabásminta megszerkesztésén át, az anyag beszerzésén túl egészen a kapott végeredményig, minden lépést imádok. Még akkor is, ha nem mindig úgy sülnek el a dolgok ahogy szeretném, és néha nagyon nem passzol az elképzelés a valósággal- de hát az élet így szép. Az pedig már csak hab a tortán, hogy mindezt meg is oszthatom veletek, abban bízva, hogy meghozom a kedveteket az alkotáshoz! 

hriczko_orsolya_1_1.jpg

Miért pont a varrás lett a hobbim?

Kiderült, hogy nagyon is szeretek alkotni és így szeretném megtalálni a saját stílusom, ami nem olvad bele a fast fashion márkák által kínált felhozatalba. Nem egyszerű feladat ez. Talán pont ez oka annak, hogy kihívás elé állítottam saját magam: az a célom, hogy megvarrom a saját kapszulagardróbom és minden lépését be szeretném mutatni a blogon. Néhányat már meg is valósítottam, ezeket megtekintheted az alábbi linkeken:

http://otthonbutik.blog.hu/2016/07/19/varrj_bluzt_30_perc_alatt
http://otthonbutik.blog.hu/2016/06/01/lenvaszon_nadrag_45_perc_alatt
http://otthonbutik.blog.hu/2016/04/25/almaim_kabatja-_burda_szabasminta_alapjan

 

Miért blogolok a varrásról?

A válasz nagyon egyszerű: rengeteg lehetőség rejlik a varrásban és el szeretném oszlatni a hazánkban (és nem csak) élő szabás-varrás körüli tévhiteket. Sokan azt gondolják, hogy ez egy ódivatú dolog, nem kell vele foglalkozni. Pedig manapság reneszánszát éli a DIY varrás és gyakorlatilag percek alatt minimális előképzettséggel és felszereltséggel fantasztikus dolgokat lehet alkotni. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonbutik.blog.hu/api/trackback/id/tr9712075639
süti beállítások módosítása