HOGYAN KEZDJ EL VARRNI, HA MÉG SOSEM PRÓBÁLTAD? III. RÉSZ

Ééés dobperrrgéés...

Csak egy bő évet kellett várni a kis sorozatunk harmadik és egyben utólsó részére, azaz a varrógép befűzése című videóra. Bevallom őszintén a videózás nem az erősségem, de idén erőt veszek magamon, és túllépek a kamerafélelmemen. Na meg a videószerkesztőlustaságomon.

Így hát fogadjátok szeretettel a tutorialt és gyakoroljátok minél többet, sokkal bonyolultabbnak tűnhet első blikkre, mint amilyen valójában.

Végezetül beszéljünk kicsit a cérnáról: többféle anyagból készülhet, de a legelterjedtebb és szerintem a legpraktikusabb is egyben, a poliészter cérna, mivel ez nehezebben szakad, mint mondjuk a pamut. Kezdő hobbivarrónőként pedig azért számít, hogy az első egynéhány varrós élmény jó legyen. De ha azzal kell vacakolni két percenként, hogy újrafűzöd a cérnát, akkor egy: mondjuk baromira megtanulod a befűzést, kettő- és ez a legvalószínűbb, marhára ideges leszel es hagyod a fenébe az egészet. És én meg foglak érteni.  Jojó, de mi van akkor, ha bió és öko és hasonló anyagokkal akarsz dolgozni? Hogy fér ide a poliészter? Őszinte leszek: jó válaszom nincs erre, csak annyi, hogy ennyi szerintem belefér. Persze lehet állítani a szálfeszességen és a tű mérete is számít. Iiigen, a varrótűk is többfélélk lehetnek: sztreccs, farmer, bőr, vékony kelmét varró tű. De kezdetben simán megteszi az univerzális és a sztreccs anyagot varró tű. De ezekről is lesz majd blogbejegyzés, ahol tovább boncolgatom a témát. 

De most inkább nézd meg újra a videót, gyakorold a befűzést és ha valami nem működne, akkor ne habozz, kérdezz! Itt kommentben, instagramon, facebookon vagy akár emailen is az otthonbutik@gmail.com címen!

És ne feledd:

#avarrásszexi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonbutik.blog.hu/api/trackback/id/tr914325635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása